Westland Groepsrondreizen - Groepsrondreizen naar Azie en Afrika

Rondreis Thailand - Bangkok - Noordelijk Thailand met agrarische bezoeken (10 dagen - 9 nachten) november 2017

Rondreis Thailand - Bangkok - Noordelijk Thailand met agrarische bezoeken (10 dagen - 9 nachten) november 2017
€ 2.420,00
Reisschema: Amsterdam – Bangkok – Damnoen Sadak – Ayuthaya - Khao Yai – Sukhotai – Phrae – Chiang Rai – Thatorn – Chinang Mai – Bangkok – Amsterdam

Deze reis brengt u langs de interessantste plekken in Thailand. Start in Bangkok met de stad te verkennen. Bangkok bestaat uit vele kanaaltje en vele markten. De handel vindt zowel op het land als op het water plaats. Terwijl u een rondvaart door de grachten ziet u hoe de spullen van boot tot boot worden doorgegeven. De stad heeft ook een paar tempels en een museum die bezocht gaan worden. De reis wordt vervolgd naar een drijvende markt zo’n honderd kilometer buiten de stad. De rest van de reis bestaat voornamelijk uit bezoeken aan plantages en toeristische trekpleisters. Zo bezoekt u onder meer orchideeënkwekerijen, sinaasappelkwekerijen, veehouderijen en wijngaarden. Bij het bezoek aan de voormalige hoofdstad van het land, en de eerst hoofdstad van Thailand ten tijde van de formatie zo’n 800 jaar geleden, krijgt u een workshops over de traditionele wijze van landbouw in Thailand. Breng ook een bezoek aan de gouden driehoek, dit is het drielanden punt met Laos en Myanmar en ook de Hall of Opium.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Vertrek vanaf Amsterdam (-/-/-)

Vandaag begint uw reis vanaf de luchthaven Schiphol. Hier zult u kennismaken met uw reisgenoten ontmoeten voor zover u die nog niet heeft ontmoet. Na inchecken vertrekt u naar Thailand.

Dag 2: Bangkok – aankomst (-/-/-)

Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. In de middag zullen we een tocht maken door Thonburi Klongs. Thonburi is een wijk in het westelijk deel van Bangkok aan de rechterzijde van de rivier Chao Phya en is beroemd vanwege zijn 'klongs', een wirwar van kanalen en aftakkingen van de diverse rivieren waar mensen op paalwoningen leven. Het heeft Bangkok de naam ‘Venetië van het oosten’ gegeven, Hier zijn nu nog kano’s en sampans de vervoermiddelen waarmee de bewoners 's morgens vroeg op pad gaan om hun verse waar te verkopen. Een tocht per boot door de kanalen laat u op unieke manier deel uitmaken van dit schilderachtige leven.
We brengen ook een bezoek aan het Royal Barges Museum, een enorm boothuis waar u prachtig versierde boten kunt bewonderen die gebruikt werden bij koninklijke processies. Tevens bezoeken we de boeddhistische ‘Wat Arun’ ofwel ‘Tempel van de Dageraad’ vernoemd naar de god Aruna, de god van de dageraad.

We brengen een bezoek aan de ‘Golden Place’ supermarkt, vlakbij het Siriray ziekehuis. Deze supermarkt stelt belang in de herkomst van haar producten om zo een bijdrage te leveren aan milieuvriendelijke landbouw en lokale producenten te steunen. Meer dan 70% van de producten in deze winkel komen van het ‘Kings Royal Project’, lokale boeren en communities, waaronder vruchten, groeten, paddenstoelen en tradionele Thaise snacks.

De overnachting is in Ramada Plaza Bangkok Meman Riverside, deluxe kamer.

Dag 3: Bangkok – Damnoen Sadak - Bangkok (O/-/-)

U heeft ontbijt in het hotel, daarna vertrekken we rond 7.30 naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, 110 kilometer ten westen van Bangkok. De drijvende markt is een aantrekkelijke plaats om de oude en traditionele manier van handel in groenten en fruit te zien waarbij verkocht wordt vanaf de kleine boten. U zult zien dat er van alles en nog wat wordt doorgegeven van de ene naar de andere boot. Bezoek de landelijke Maeklong-stations-markt en zie wat er gebeurt als er een trein aankomt. Hierna bezoeken we de hoogste Chedi in Thailand “Phra Patom Chedi”, de grootste pagode in Zuidoost Azie.
Na de lunch (niet inbegrepen) bezoeken we drie van de meest ongebruikelijke Boeddhistische tempels in Bangkok: “Wat Trimitr”, met de onschatbare gouden Boeddha (5 ½  ton massief goud); “Wat Po”, de meeste uitgestrekte tempel van de stad met de kolossale liggende Boeddha en de Koninklijke Chedis of stoepa’s.
Het Grote Paleis van de koning is een prachtig voorbeeld van een oud Siamees hof, dat in gebruik was als residentie van de koningen van Thailand. U vindt hier plaatsen die in gebruik zijn voor diverse speciale gelegenheden: het begrafenis paleis, het ontvangst paleis, de troonzaal, de kroonzaal, het koninklijke gasthuis en de prachtige Emerald Boeddha tempel.

De overnachting is in Ramada Plaza Bangkok Meman Riverside, deluxe kamer.

Dag 4: Bangkok – Suphanburi - Ayuthaya (O/-/-)

’s Ochtends reist u naar Buffalo Village in de provincie Suphanburi, een klein dorpje waar u kunt kennismaken met de traditionele levenswijze van de Thaise boeren. Alles is traditioneel; de rijstvelden, de buffel ranches en de op stelten gebouwde huizen. Bezoekers krijgen te zien hoe bijvoorbeeld de rijstvelden op traditionele wijze bewerkt worden met buffels en bijna historische werktuigen. De indeling van het land in stukken voor landbouw is naar idee van koning Rama IX.
Hierna wordt er een bezoek gebracht aan Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand, die ongeveer 90 kilometer ten noorden van Thailand ligt. Interessante uitzichten bieden u de gigantische bronzen beelden van Wat Mongkol Borpith en Wat Phra Srisanpetch.

De overnachting is in Ayuthaya Garden River Home. 

Dag 5: Ayutthaya – Khao Yai (O/-/-)

Vertrek vanuit Ayuthaya voor vertrek naar Khao Yai voor een bezoek aan de Chockchai boerderij. Dit is één van de grootste veehouderijen in Azië. De landerijen liggen in een prachtige omgeving met hoge bergen die voor diversiteit aan prachtige schaduwen geven en prachtige romantische plekjes blootgeeft. Tezamen met een groen landschap van valleien geeft dit de boerderij een unieke sfeer.
Zet de reis voort naar de PB vallei, één van de grootste wijngaarden van Khao Yai. De rondleiding die men hier heeft ontwikkeld  geeft een uitleg over allerlei druiven- en wijnsoorten en de productie van wijn. Mede door de interessante rondleiding heeft de wijnregio Khao Yai een enorme promotie gekregen als een nieuwe lokale en internationale toeristische bestemming in Thailand. Tijdens de rondleiding heeft u een wijnproeverij.

De overnachting is in Batanica Khao Yai (Botanische studio).

Dag 6: Khao Yai – Lopburi – Sukhotai (O/-/-)

Na het ontbijt rijden we naar Lopburi voor een bezoek aan de apentempel.

Vervolg de reis naar Sukhotai en het bijbehorende Sukhotai historisch park. Sukhotai was de eerste hoofdstad van de eerste Thaise staat (1257 – 1379). De stad werd voorheen omgeven door een stadswal en een gracht en is inmiddels een officiele UNESCO wereld erfgoed locatie.  Het park bevat zo’n 200 stoepa’s welke bijzonder goed bewaard zijn gebleven.

Overnachting bij Le Charme Sukhothai.

Dag 7: Sukothai – Phrae – Chiang Rai (O/-/-)

Deze dag begint met een bezoek aan de biologische landbouw boerderij van Sukhothai. U ziet een demonstratie van de rijstteelt en het traditionele leven van de Thaise boeren. Wanneer u wilt kunt u deelnemen aan het planten, oogsten of malen van de rijst. Ook is er de mogelijkheid om de akkers te ploegen met de waterbuffel. Kleding en schoenen zoals de boeren die dragen zijn voorzien. Na afloop heeft u  een lokale biologische lunch geheel volgens de Thaise stijl in de open Sala met uitzicht over de rijstvelden (op woensdag gesloten).
Vervolg de reis naar een van oudste steden van Thailand, Phrae. Dit is één van de meest authentieke steden van het land. De stad werd in de 19e eeuw gebouwd en huist een veelheid aan teakhouten gebouwen. Het Gouverneurshuis is de meest indrukwekkende. De tot museum omge20e eeuw. vormde huizen geven de mogelijkheid om te zien hoe de heersers van Phrae leefden gedurende de laat 19e- en begin 20e eeuw.
Vongburi huis of Ban Wongburi is een indrukwekkend groot teakhouten huis met een rijke historie dat decor is geweest voor diverse tv-series. De uitstekende staat van onderhoud en de originele antieke inrichting van het twintig kamers tellende huis maken een bezoek meer dan de moeite waard.
Hierna reist u door naar Chiang Rai. Hier is een moderne boeddhistische tempel in aanbouw: Wat Rong Khun. De werkzaamheden duren al meer dan tien jaar. Dit architecturale hoogstandje komt uit puur wit steen te bestaan met ramen van speciaal spiegelglas. De witte muren staan symbool voor de zuiverheid van de heilige Boeddha terwijl de witte ramen staan voor de wijsheid van Boeddha die krachtig over de wereld uitstraalt. Het hele project zal uiteindelijk bestaan uit negen aparte gebouwen, geïnspireerd door de Thaise artiest Chalermchai Kositpipat.

Overnachting in Wiang Inn Hotel (Superior room).

Dag 8: Chiang Rai (O/-/-)

Rijd naar de gouden driehoek waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen en maak een bijzondere vaartocht over de machtige Mekong rivier. Hierna brengt u een bezoek aan de ‘Hall of Opium’. Dit gigantische complex combineert een expositie en een informatiecentrum over opium met een museum over de geschiedenis van opium en de enorme invloed van de illegale drugs door de historie heen. Tevens zijn er een onderzoekscentrum en onderwijsafdeling over opium, opiaten en andere narcotica en drugs.
Vervolg de reis naar Mae Sai, het noordelijkste puntje van Thailand aan de grens met Myanmar. Onderweg wordt er gestopt bij Baan Wang Lao, een dorpje met oude ambachten. Bezoek de lokale markt en de beroemde fabriek voor de verwerking van Jade in Mae Sai. Op de terugweg naar het hotel maken we een stop bij de vis-grot.

Overnachting in Wiang Inn Hotel (Superior room).

Dag 9: Chaing Rai – Thatorn (O/-/D)

Na het ontbijt brengen we in de vroege morgen een bezoek aan één van de lokale versmarkten in Chiang Rai. U zult de vele geuren en kleuren ervaren van het verse fruit en de groenten die liggen uitgestald voor verkoop. Als u wilt kunt u hier en daar wat proeven van het heelijke fruit.
Hierna rijden we naar Chiang Mai. Onderweg bezoeken we een sinaasappel plantage, een orchideeën kwekerij en een dorpje van één van de bergstammen. U kunt zien hoe de sinaasappels groeien en waarom het klimaat hier zo goed is voor sommige gewassen.
Bij aankomst bij het hotel heeft u een barbecue diner bij het hotel.

Overnachting in Mea Kok River Village.

Dag 10: Thatorn – Chiang Mai – Bangkok (O/-/-)

Breng een bezoek aan het olifantenkamp bij Chiang Mai. Het park neemt verwaarloosde of slecht verzorgde olifanten op om te revalideren. U komt oog in oog te staan met deze gigantische dieren. Hierna bezoeken we “Wat Doi Suthep”. Deze tempel is gelegen op een beboste berg. De heiligste tempel van Chiang Mai biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving en herbergt een schat aan beelden en fresco’s.

Hierna wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachtrein naar Bangkok.

Dag 11: Bangkok (-/-/-)

Vanaf de trein wordt u naar het hotel gebracht en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Overnachting in Bangkok, Anantara Riverside Bangkok resort. 

Dag 12: Bangkok – Amsterdam (O/-/-)

Het begin van de dag is vrij te besteden tot u wordt opgehaald voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 13: Aankomst Amsterdam

Vandaag zult u weer aankomen in Amsterdam

Einde van het programma.

Inclusief
-        Accommodatie in kamers met airconditioning en bad of douche.
-        Transfers, toegangstickets en tours per privé airconditioned auto/van met Engels sprekende gids.
-        Servicekosten, kamerbelasting, BTW en bagage dragers.
-        Maaltijden genoemd in het programma (geen dranken)
Exclusief
-        Optionele tours en services
-        Persoonlijke uitgaven zoals bijvoorbeeld dranken, souvenirs en wasserette.
-        Binnenlandse en internationale vluchten en luchthavenbelasting
-        Vroege incheck en/of late uitcheck bij de hotels.

Aanbevelingen

Kleding

Luchtige katoenen kleding

 

Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insecten middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming. U gaat naar de binnenlanden van Borneo; serieuze aandacht voor vaccinaties is van groot belang.

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Inclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Vervoer over land, over water en door de lucht (auto of bus, Longboat, speedboat, publieke boot)

Overig vervoer

 

Niet van toepassing

Landarrangementen

Inclusief

Tenzij als optioneel genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

Zoals vermeld in beschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Inclusief

 

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner

Overige maaltijden en dranken

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

 

 

 

 

Extra informatie

Extra informatie

artikelcode voor frontend 16360
Thema Agrarisch thema en cultuurl
Reisduur in dagen 13
Vertrekdatum 1 nov. 2017
Laatste inschrijfdatum 30 aug. 2017
aanbetaling bij inschrijving € 135,00
Hotelkalsse voor rondreis Gemiddeld
Inclusief vlucht ja
actueel aantal inschrijvingen 0
Minimum aantal deelnemers 6
Maximum aantal deelnemers 14
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.