Westland Groepsrondreizen - Groepsrondreizen naar Azie en Afrika

Rondreis Maleisie: verbazende ontdekkingen – Rondreis van Singapore over het schiereiland naar Penang en langkawi (23 dagen / 22 nachten)

Rondreis Maleisie: verbazende ontdekkingen – Rondreis van Singapore over het schiereiland naar Penang en langkawi (23 dagen / 22 nachten)
€ 2.995,00
Reisschema: Amsterdam – Singapore – Melakka – Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Ipoh – Belum rainforest – Penang – Penang Taman Negara – Langkawi – Amsterdam.

Deze tocht van 23 dagen begint in het bekende Singapore. Dit kleine land van wereldformaat is een bezoek zeker waard wanneer u de reis naar zuidoost Azië maakt. Daarna gaat de tocht verder langs de westkant van Maleisie richting Kuala Lumpur.


Via Cameron Highlands gaat de reis verdere haar het noorden waar u een ervaring heeft in het regenwoud. Vervolgens zult u Penang bezoeken, rijk aan cultuur en historie. U beleeft hier een tocht per riksja dwars door het levendige verkeer van Georgetown, een unieke belevenis.


Na Penang kunt u terugkeren naar Amsterdam, of een verder reizen naar Langkawi, waar u de keuze heeft uit diverse resorts. De reis heeft een middelmatig tempo en is geschikt voor wie de veelzijdigheid van Maleisië wil ervaren maar niet de meest inspannende avonturen opzoekt.


Een redelijk goede conditie is vereist bij de tochten in het regenwoud.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Amsterdam – Singapore (-/-/-)

 

Vertrek Amsterdam

Dag 2: Aankomst Singapore  (-/-/-)

Aankomst in Singapore, u zult worden opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar het hotel worden gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 3: Singapore (O/L/D)

Na het ontbijt wordt u rond 9.00 uur opgewacht bij het hotel voor een kennismaking met Singapore stad en tuinen. We rijden langs het Civic district waar u de regeringsgebouwen zult zien, de Padang, een open gebied in de stad dat toebehoorde aan de Padang Cricket Club, het historische parlementsgebouw, Supreme court, het voormalige gerechtsgebouw en het stadhuis. De volgende stop is bij Merlion Park waar u een indrukwekkend uitzicht heeft over Marina Bay. Vergeet ook vooral niet om van de gelegenheid gebruik te maken een foto te nemen van de Merlion, een mythologische figuur, half leeuw en half vis. We brengen een bezoek aan de Thian Hock Keng tempel, één van de oudste Boeddhist-Taoïstische tempels in Singapore; hierna passeren we Chinatown. De volgende stop zal zijn in Klein India waar u verwelkomd zult worden door de geur van wierookstokjes, jasmijn en kruiden. De Chinese lunch zullen we gebruiken bij Yum Cha restaurant in Chinatown.
We bezoeken één van de top tien prijswinnende tuinen ter wereld: Garden by the Bay! Ontdek vele soorten planten vanuit alle windstreken in de wereld, uitgestald in deze spectaculaire gekoelde ruimtes. Beleef de ‘Flower Dome’, een van de grootste met glazen tuinen ter wereld en loop rond tussen duizend jaar oude olijfbomen en  Boababs (apenbroodbomen) vanuit het koele droge Middellandse Zee klimaat en subtropische gebieden wanneer u door de seizoens wisselende kassen loopt. Stap vervolgens in de wereld van het nevelwoud en beleef de hooglanden te midden van orchideeën, vleesetende bekerplanten varens van de koel-vochtige tropische montane zones, comleet met de grootse indoor waterval van 35 meter. Hierna gaan we aan boord voor een 20 minuten durende tocht met de watertaxi op de Singapore rivier naar Clark Kade, u komt langs vele historische bruggen en gebouwen die meer dan een eeuw geleden zijn gebouwd. We zullen het diner gebruiken in een vis restaurant, waarna we terug gaan naar het hotel voor de overnachting.

Dag 4: Singapore - Melakka (O/-/-)

Na het ontbijt kunt u uitchecken bij het hotel en vertrekken we voor de reis van Singapore naar Melakka via Johor Bahru 2nd. Link, de grensovergang tussen Singapore en Maleisië. Nadat u de douane bent gepasseerd zal onze vertegenwooridger in Maleisië u opwachten voor de tocht naar Melakka. De tocht zal ongeveer vier uur bedragen. Onderweg kunt u genieten van de uitzichten waarbij u diverse fotostops kunt maken. Na aankomt kunt u inchecken in het hotel waar u zich kunt opfrissen van de reis.
In de avond maken we de Melakka riviertocht. De Melakka rivier werd gebruikt als toegangspoort naar het sultanaat van Melakka vele eeuwen geleden. Westerse naties zoals de Nederlanders, de Portugezen en de Engelsen gebruikten deze rivier als ingangspoort om de handel in specerijen te starten en later om de regio te kolonialiseren. De rondvaart op de rivier duurt ongeveer 30 tot 40 minuten, daarnaar keren we terug naar de aanlegstijger.

Dag 5: : Melakka (O/L/-)

Om 9.00 uur start de stadstocht door Melakka (ongeveer 3 uur). Mensen worden door de eeuwen heen al aangetrokken door de geboorteplaats van Maleisië: Melakka. De strategische locatie heeft geleid tot een economische groei, groot genoeg om diverse naties door de eeuwen heen te laten strijden om de heerschappij over de stad. De 600 jaar aan verschillende Europeese invloeden hebben de stad een uniek erfgoed gegeven aan architectuur, gebruiken, levensstijlen en lokale bevolkin; dit heeft uiteindelijk geleid tot erkenning als UNESCO werelderfgoed. Melakka was de stad waar de onafhankelijkheidsverklaring van Maleisië werd getekend. Hoogtepunten van de tour zijn: St. Peters kerk, Porta De Santiago, de ruïnes van St. Pauls kerk, het Nederlandse Administratiekantoor, Cheng Hoon Teng Tempel en Jonkerstreet.In een lokaal restaurant hebben we een Peranakan (0ud Chinese) lunch.

Dag 6: Melakka – Haji Dorani Homestay Sabak Bernam (O/L/D)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de tocht naar Kuala Lumpur. U verblijft de eerste nacht in een homestay, waar u wordt verwelkomd met een wekomstdrankje. Vervolgens zult u diverse activiteiten kunnen ervaren, zoals het kleuren van Batik en de traditionele rijstvelden. U kunt vis vangen in de rijstvelden, waar u tevens in de avond een wandeling zult maken tussen de rijstvelden. Lunch en diner zullen worden geserveerd bij de homestay.

Dag 7: Haji Dorani, Sabak Bernam – Kuala Lumpur (O/-/-)

Na het verblijf in de homestay vertrekt u naar uw volgende bestemming in Kuala Lumpur. Na het ontbijt bezoeken we Mango boomgaarden en u kunt deelnemen aan een workshop over het maken van ‘bahulu’ / bananen chips. We bezoeken een fabriek waar ‘nata de coco’, een dessert gebaseerd op kokosmelk, wordt gemaakt, en we bezoeken rijstvelden.
Na deze bezoeken vervolgen we de weg naar Kuala Lumpur. Na inchecken in het hotel kunt u zich opfrissen en heeft u verder de dag vrij te besteden en kunt u de stad ingaan en op eigen gelegenheid uw diner gebruiken.

Dag 8: Kuala Lumpur (O/L/-)

Na het ontbijt gaan we Kuala Lumpur ontdekken met een stadstocht. U zult de belangrijke gebouwen van Kuala Lumpur zien, waar elk monument zijn eigen verhaal te vertellen heeft. De tocht brengt u naar het Nationaal Monument, het Koninklijk Paleis, Nationaal Museum, Onafhankelijkheidsplein, Sultan Abdul Samad gebouw, Kuala Lumpur City Gallery en naar keuze een korte blik bij Petronas Twin Towers of de Nationale Moskee. De lunch zullen we gebruiken in een lokaal restaurant.
Na de toer keren we terug naar het hotel waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. 

Dag 9: Kuala Lumpur – Batu caves – Cameron Highlands (O/L/-)

Vandaag reist u verder naar Cameron Highlands, de hooglanden centraal in Maleisië. Het gebied kenmerkt zich door de frisse koelte die er heerst en de vele theeplantages. Onderweg zullen we een bezoek brengen aan Batu Caves.
Batu Caves, de beroemde plaats waar tijdens het jaarlijkse Thaipusam festival (in januari/februari) bijna een miljoen gelovigen bij elkaar komen. De 272 treden tellende trap leidt u naar de top van een natuurlijke kalksteengrot waar zich een Hindoe heiligdom bevindt.
We vervolgen de weg naar Cameron Highlands. U zult kennismaken met de meeste hoogtepunten van het gebied. We beginnen met een tocht dwars door het groene tapijt van de BOH plantage, de pionier van de kwekers in Maleisië. De plantage werd in 1929 gesticht door de Schot John Archibald Russell. Het landgoed is tot aan vandaag nog steeds in het bezit van de familie. Na de rondleiding naar de thee fabriek vervolgen we de weg naar de bloemen en groenten kwekerij. Hier ziet u niet alleen de diverse soorten bloemen en groeten, maar de professionele lokale manier van productie. Hierna keert u terug naar het hotel of u kunt nog een bezoek brengen aan de lokale markt waar de meeste van de lokale producten gevonden kunnen worden. (noot: de theefabriek is op maandag gesloten)

Dag 10: Cameron Highlands (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht door de mossige bossen. U kunt veel leren van de mossen die vaak als waardeloos worden gezien. In werkelijkheid zijn de mossen heel belangrijk voor het evenwicht in het ecosysteem doordat ze enorme hoeveelheden water kunnen opvangen. Dit mossige bosgebied op de route naar Gunung Brinchang voorkomt erosie, vooral op de heuvelruggen, doordat het de bovenste laag grond vasthoudt en vormt tevens een micro habitat voor kleinere dieren en voedsel voor kevers. Weest u voorzichtig met lopen want het mos kan glad zijn en soms zijn boomstronken nauwelijks zichtbaar onder het mos en de bladeren. De terugtocht gaat dwars door het tapijt van gesnoeide theestruiken waar zwarte thee wordt geproduceerd. Na een kijkje bij het productieproces van thee kunt u genieten van de verfrissingen in het Boh theehuis.
Na de tour gaan we terug naar het hotel, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 11: Cameron Highlands – Ipoh (O/L/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Ipoh voor een tocht door deze interessante stad. De stad Ipoh dankt zijn naam aan de ‘pokok Ipoh‘ boom, een boom die hier in de regio groeit. De oorspronkelijke bevolking gebruikte het giftige sap van deze boom voor de jacht.
Andere namen voor de stad zijn ‘De stad die gebouwd is op tin’, en ‘Miljonairs stad’, verwijzend naar de kapitalen die hier werden verdiend tijdens de bloei van de tin-industie.
Enkele hoogtepunten zijn: het treinstation (met zicht op de Ipoh boom), Birch Memorial Clock toren, het stadhuis en het hoge rechtshof, Ipoh Club, de Tun Razak bibliotheek, het St. Michael instituut, Jalan Bandar Timah (Bandar Timah straat) en Klein Indië met de Sheikh Adam moskee voor Indiase moslims. Aan het einde van de toch kunt u op eigen gelegenheid de vele heerlijke gerechten proeven. Van Westerse gerechten in het beroemde FMS Bar&Restaurant tot aan een originele Indiase bananenblad rijst maaltijd. Voor de meer avontuurlijke mensen, probeer het befaamde ‘Ipoh Hor Fun’ (platte noodles in soep) of ‘Lobak’ (een assortiment gebakken beignets). Eén van de hoogtepunten is ook Han Chin Pet Soo – ontdek de mysteries van de Hakka Mijnwerkers Club. 

Dag 12: Ipoh – Kuala Kangsar – Kuala Sepetang / Belum. Temengor (O/-/D)

Ontbijt wordt voor u geserveerd in het hotel.  Hierna vertrekt u naar het Belum regenwoud met een route via Kuala Kangsar en Kuala Sepetang.
We bezoeken Kuala Kangsar, de Koninklijke stad van het gebied Perak in Maleisie, gelegen aan het begin van de Kuala Kangsar rivier vlak voordat deze uitstroomt in de Perak rivier. Het is de belangrijkste stad in het administratieve district van Kuala Kangsar. We maken een fotostop en een korte stop om de verguldde koepel van de Ubudiah Moskee te zien, het indrukwekkende Iskandariah paleis en Istana Kenangan.

Hierna vervolgen we de Belum-Temengore route in het Kuala Sepetang mangrove gebied waar houtskool wordt geproduceerd. Na aankomst bij het resort zal het diner worden geserveerd in het Hornbill restaurant. Na het diner kunt u deelnemen aan de avondtocht in de jungle.

Merk op dat in Belum regenwoud geen prive vervoer mogelijk is. Alle excursies en dagtochten in de jungle zijn gezamenlijk. Toegangsbewijzen moeten minstens een week vooraf door ons worden gereserveerd. Ingeval één of meerdere reizigers de tocht niet of slechts gedeeltelijk maken is er geen teruggaaf van gelden mogelijk. Bij minder dan vier deelnemers is er een toeslag vereist (kosten voor de boot).

Dag 13: Belum regenwoud (O/L/D)

Gedurende de toch in Belum regenwoud heeft u een begeleide tocht door het regenwoud van ca. 6 tot 7 uur, aanvang 9.30. We zullen zoeken naar de enorme bloem van de Rafflesia; een bezoek brengen aan de originele bewoners, de Orang Asli in Kampung Aman Damai; ervaar het likken van zout bij Jenut Papan zoals voor de dieren beschikbaar is om voldoende mineralen binnen te krijgen en u zult een picnic lunch hebben bij de Sungai Ruok Watervallen. Tevens heeft u de mogelijkheid een avond/nacht tocht door het regenwoud te maken om op heel bijzondere manier met de natuur kennis te maken. Na de tocht keren we terug naar het hotel waar het diner voor u zal worden geserveerd.

Dag 14: Belum regenwoud – Penang (O/L/-)

Rond 10.00 wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de tocht naar Penang via Lake Temengor.

Na aankomst heeft u een stadstocht in Georgetown van ongeveer vier uur.
Georgetown is een altijd bruisende stad vol activiteit van voertuigen, motorbikes en wandelaars langs de kant van de weg die elk zo hun eigen plek in het verkeer steeds weer weten te vinden. U kunt bijna uitgestorven ambachten zien, en vooroorlogse monumentale huizen die zijn gerestaureerd om het erfgoed te bewaren. Ervaar ook de harmonie tussen de verschillende rassen en te vermenging van culturen. Onder de hoogtepunten van de tocht behoren ‘Klein India’ (Sri Mahamariamman tempel) en  het ‘Penang museum-en kunstgallerij’. (op vrijdagen gesloten).

Na de tour wordt u naar uw accommodatie gebracht, waarna de rest van de dag vrij te besteden is.

Dag 15: Penang (O/-/middagthee)

U kunt ontbijten in het hotel waarna u rond 9.00 uur wordt opgehaald voor een vier uur durende erfgoed-tocht per riksja. U zult Georgetown op een hele andere manier beleven in deze open, met trappers aangedreven driewieler. U brengt een bezoek aan Fort Cornwallis waarna de tocht op een ontspannen manier verder gaat langs de oudheden van Georgetown. Ontdek de vele facetten van de stad die Georgetown maken tot de hedendaagse smeltkroes van rassen en culturen. Tot de hoogtepunten behoren de clan jetties op Weld Quay, op de kaden levende families, Khoo Kongsi, Street of Harmony, Penang Peranakan Mansion en E&O hotel.

Na afloop van de tocht keren we terug naar het hotel waar u de rest van de dag vrij kunt besteden. 

Dag 16: Penang (O/-/L)

Rond 9.00 word u opgehaald om de meest bekende highlights van Penang te ontdekken. We bezoeken we de koele berg, eenvoudigweg genaamd 'Penang Hill', ongeveer 2750 meter boven zeeniveau. Hier vind u het oudste bergresort van het land. Een kabelspoorbaan dateert al uit 1923 en is gedurende de jaren telkens gemoderniseerd. Deze kabelspoorbaan brengt u naar de top van de berg. Deze rit is al een belevenis op zichzelf, samen met de prachtige begroeiing die u zult zien. Ingeval de trein wegens het regelmatige geplande schema in onderhoud is zal de tocht worden vervangen door een bezoek aan de botanische tuinen en het grote beeld van de liggende Boeddha, gevolgd door een bezoek aan de Kek Lok Si tempel en het turquoise meer. (alle entree tickets, de trein en de kabelbaan naar het beeld van de Godin van Genade zijn inbegrepen). Na de tocht keert u terug naar het hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is.

Na dag 16 heeft u de keuze om terug te keren naar Amsterdam of om uw reis individueel voort te zetten. U kunt hierbij kiezen uit divers resorts op Langkawi, zie hiervoor het keuzemenu op deze pagina.

Dag 17: Penang – Langkawi (O/-/-)

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Langkawi. Daar wordt u naar het resort van uw keuze gebracht waar u kunt inchecken voor verder verblijf op Langkawi. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. En kunt u heerlijk kunt ontspannen na de rondreis door het land en genieten van de faciliteiten van het resort.

Dag 18: Langkawi (O/-/-)

Vrij te besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van het resort of heerlijk op het strand vertoeven. 

Dag 19: Langkawi (O/-/-)

Vrij te besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van het resort of heerlijk op het strand vertoeven. 

Dag 20: Langkawi (O/-/-)

Vrij te besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van het resort of heerlijk op het strand vertoeven.

Dag 21: Langkawi (O/-/-)

Vrij te besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van het resort of heerlijk op het strand vertoeven.

Dag 22: Langkawi (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de dag vrij te besteden voordat u wordt opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam

Dag 23: Langkawi - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Einde van het programma

Aanbevelingen

Kleding

Luchtige katoenen kleding

 

Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale en lokale vluchten

Inclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned op basis van privé auto met chauffeur op Maleisisch Schiereiland en op Borneo gedeeltelijk privé vervoer, gedeeltelijk per bus. Vervoer per boot is op basis van gedeeld vaartuig.

Overig vervoer

Exclusief

 

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving. Geldt niet voor self drive.

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Voor privé vervoer gids cum chauffeur, Standaard is Engels sprekend.

Lokale gidsen

Exlcusief

 

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer. Ingeval een derde reiziger meereist is uitgegaan van een extra bed op de tweepersoonskamer.

Overige opmerkingen

Exlcusief

Op Penang geldt een lokale overheidsbijdrage van MYR 3 / MYR 5 per kamer per nacht, hetgeen bij inchecken direct aan het hotel dient te worden afgerekend.

 

Verzorging

Mineraalwater

Exclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven: : ontbijt dagelijks, 1 lunch, 1 lunchpakket en 1 diner

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief, bij selfdrive zijn autoverzekeringen inbegrepen

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Niet van toepassing

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Deze route vereist een redelijke conditie van de deelnemers. U dient in staat te zijn (korte) wandeltochten te maken.

Self Drive

Niet van toepassing

Extra informatie

Extra informatie

artikelcode voor frontend 16354
Thema Diversen, combinatie tochten
Reisduur in dagen 23
Vertrekdatum 30 sep. 2017
Laatste inschrijfdatum 30 jun. 2017
aanbetaling bij inschrijving € 135,00
Hotelkalsse voor rondreis Gemiddelde tot betere hotels
Inclusief vlucht ja
actueel aantal inschrijvingen 0
Minimum aantal deelnemers 10
Maximum aantal deelnemers 20
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.