Westland Groepsrondreizen - Groepsrondreizen naar Azie en Afrika

Culturele en agrarische rondreis Vietnam - van Noord naar Zuid Vietnam (16 dagen / 15 nachten)

Culturele en agrarische rondreis Vietnam - van Noord naar Zuid Vietnam (16 dagen / 15 nachten)
€ 1.724,00

reisschema agrarische rondreis Vietnam:Amsterdam - Hanoi – Halong Bay – Hanoi – Danang – Hoi An – Ho Chi Minh – Cantho – Saigon - Amsterdam


Deze tocht laat u de mooiste plaatsen van Vietnam zien, vanaf het Noordelijk gelegen Hanoi, via centraal Danang naar het in het Zuiden gelegen Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Tijdens deze rondreis Vietnam zult u bezoeken brengen aan diverse plaatsen en bedrijven waar de agrarische inslag van Vietnam worden belicht, locaties die exclusief voor deze reis zijn uitgekozen. Hiernaast zult u ook de reguliere, niet te missen hoogtepunten van het land bezoeken. Om de reis zo comfortabel mogelijk te maken zult u de langste aftanden binnen het land vliegen in plaats van een treinreis. Hiervoor heeft u twee binnenlandse vluchten.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag1: Vetrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u vanaf de Schiphol met uw vlucht naar Hanoi.

Dag 2: aankomst op de luchthaven van Hanoi

Bij aankomst wordt u verwelkomd door de gids die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 3: Hanoi City tour – bloemenmarkt  - bezienswaardigheden (O/-/-)

Bij het ochtendgloren gaat u naar de bloemenmarkt. De Quan Ba bloemenmarkt trekt een hoop handelaren en bloemen liefhebbers aan vanuit heel Hanoi. De markt is de hele dag, ’s ochtends vroeg is het leuker om te kijken. U ruikt dan de frisse  lucht van de ochtend gecombineerd met de heerlijke geur van de bloemen. Vergeleken met andere markten in Vietnam straalt de Quang Ba een vredige en rustige stfeer uit en het leven lijkt hier in een rustiger tempo te gaan.

Na het bezoek aan de markt keren we terug naar het hotel voor het ontbijt  Hierna gaat u naar het Hochiminh Mausoleum en de One Pillar pagode. Daarna gaat u verder de stad in om te ontdekken wat er allemaal te doen is. U bezoekt bijvoorbeeld de Tempel der literatuur, dit was de eerste universiteit in Vietnam en is in de 11 eeuw gebouwd.

Hierna maakt u een fietstocht door Hanoi door het oude kwartier naar het Hoan Kiem meer en het opera huis. Aan het einde van de dag bezoeken we een voorstellen van waterpoppen. Dit zijn uit hout gesneden poppen die dansend over het water oppervlak bewegen. Overnachting in het hotel.

Dag 4: Hanoi – Tam Coc – Bich dong trip (O/L/-)

U gaat vroeg in de ochtend naar Ninh Binh, bij aankomst stapt u op een Sampan boot voor een tocht door Tamcoc, dit staat ook wel bekend al het binnenland van Halong Bay. Dit gebied is voor meerdere films als set gebruikt, films zoals Indochine en de meest recente is Kong – Skull Island van 2017.  Langs de Ngo Dong rivier is prachtige natuur waarvan u mooie foto’s kunt maken. U stapt een paar keer af voor bezoekjes aan culturele gebouwen. U komt eerst bij de oeroude stad Hoa Lu. Deze is in de 10e eeuw gebouwd en is in de 11de eeuw in gebruik genomen als hoofdstad van Vietnam. De resten van de stad laten een rijke geschiedenis van het land zien. Daarna stapt u nog een keer van boord om de tempels van de koningen Dinh Tien Hoan en Le Dai Hanh te bezoeken. Na afloop keert u terug naar het hotel voor de overnachting, de rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 5: Hanoi – Halong bay – overnachting aan boord (O/L/D)

Vandaag stapt u aan boord van een cruiseboot in Halong Bay. Bij aankomst heeft u eerst lunch, vervolgens kunt u van het prachtige uitzicht over de baai genieten en een duik nemen in het zwembad aan boord. Onderweg meert het schip aan bij de Luon cave. Hier zijn prachtige kalkstenen formaties te zien bij een jadegroene zee.U heeft de gelegenheid om samen met de lokale bevolking te kajakken. Hierna kunt u even uitrusten aan het strand. Er leven ook apen op het eiland, wellicht kunt u ze spotten. Terug aan boord van het schip krijgt u een kookworkshop waarbij u leert om de heerlijkste loempia’s te maken. Deze kunt u vervolgens bij het happy-hour opeten. Geniet nog wat bij een ondergaande zon. Overnachting aan boord van het schip.

Dag 6: Halong Bay – Hanoi (O/-/-)

Begin de dag met een Tai Chi les aan boord van het schip. U stretcht dan even lekker de spieren. Na het ontbijt gaat u naar een grot waarbij machtige rotsformaties te zien zijn. Terug aan boord kunt u nog even van de omgeving geniet voordat u aanmeert bij de pier. Hierna keert u terug naar Hanoi voor uw overnachting.

Dag 7: Hanoi – Suburban Poultries (O/L/-)

We verlaten het centrum van Hanoi en gana richting  het westen, hier wordt u opgewacht door een gids voor een tocht door de regio. U bezoekt als eerste een lokale markt die al wordt gehouden sinds het regentschap van de Le King dynastie. Het is de meest beroemde markt van de regio, er wordt dan ook veel gehandeld. Op marktdagen komen mensen van alle omliggende dorpen naar de markt om hun waren te verkopen, denk hierbij aan vee en ambachtswaar.

Na het bezoek aan de markt gaat u naar de naastgelegen groenteteelt boerderijen. U wordt rondgeleid langs de velden. Er groeit hier een variëteit aan groenten zoals; bloemkool, sla, tomaten, groen bonen, Chinese bonen en mais. Daarnaast zijn er ook boomgaarden met fruit zoals sinaasappels, papaja’s en granaatappels. Wellicht heeft u de kans om samen met de boeren te ervaren hoe de dagelijkse werkzaamheden er uit zien.

Vervolgens gaat u op bezoek bij een lokale bewoner waar u tijdens een kookworkshop uitleg krijgt.over de bereiding van  de lokale gerechten. U kunt van allerlei groentes en fruit proeven. Daarna zult u zien hoe een traditionele Vietnamese taart wordt gemaakt die u kunt proeven tijdens de thee en wijn die u wordt aangeboden door de gastheer.

In de middag bezoekt u verschillende veehouderijen. Het bekende systeem in Vietnam wordt ook wel VAC genoemd. Dit staat voor Vườn, Ao en Chuồng, wat respectievelijk (groente)tuin, vijver en wijde betekent. Dit systeem wordt gebruikt door de meeste boeren. Het houdt in dat ze een combinatie van de drie hebben om hun brood te verdienen.

Dag 8: Hanoi – Danang per vliegtuig (O/L/-)

Ontbijt bij het hotel, vervolgens gaat u per vliegtuig naar Danang. Bij aankomst reist u meteen door naar de stad Hoi An. Eenmaal daar ziet u dat het pittoreske stadje langs een prachtige rivier ligt. De stadjstond voorheen bekend als Faifo en was een belangrijk binnenhaven van de 17e tot de 19e eeuw. De kolonisten hebben duidelijk een indruk achtergelaten in de stad, dit is overal terug te zien. Overnachting in Hoi An.

Dag 9: De boerenleven ervaringstour (O/L-)

Na het ontbijt bij het ontbijt wordt u opgehaald in de lobby. U gaat per fiets naar de rijst plantages dorp Cam Thanh. Onderweg kunt u de bijzondere omgeving ervaren. U komt langs vele rijstvelden, palmbossen en garnaal- en viskwekerijen. Onderweg heeft u de kans om het lokale Vietnamese leven te bewonderen, u stopt bij verschillende plekken om een gezellig babbeltje te maken met de bewoners. Bij aankomst op Cam Thanh wachten er wat verfrissingen op u om even bij te komen.

Op de boerderij wordt er volop uitgelegd over de processen om de rijst te laten groeien en vervolgens te oogsten. Vervolgens kunt u in traditionele kleding naar de velden gaan om kennis te maken met de werkmethodes te plaatse. Hierbij wordt er van alles uitgelegd over wat er bij komt kijken. Na deze ervaring komt u lekker bij met een drankje. Vervolgens wordt er uitleg gegeven over witte rijst.

Na de lunch gaat u naar het nabijgelegen vissersdorpje. Hier komt u in aanraking met een vissersfamilie. Deze legt u uit over het dagelijks leven van een visser in Vietnam. Vervolgens stapt u op een boot richting de monding van de rivier. Deze komt uit in de Cua Dai  zee. Hier gaat u samen met de visser het water op om te vissen met een net. De vissers gooien een rond net uit vanaf de kleine boot. Na een korte demonstratie is het uw beurt om de kunst uit te proberen.
Hierna wordt u een andere methode van vissen gedemonstreerd. Een vierkant net wordt achter de boot ingehaald waarbij de vis door een gat in de bodem van het net wordt verzameld.

Het laatste onderdeel van de dag start met het kanoën in een Vietnamese bamboe boot. U vaart door een smal  kanaal met uitzicht op de velden. U kunt hier de uitdaging aan gaan een wedstrijdje met de anderen te peddelen. Vervolgens gaat u naar het Nipa palm bos. Hier kunt u met een hengel naar kleine krabbetjes vissen en naar het souvenir winkeltje gaan voor de leuke hebbedingen.

 Dag 10: Hoi An – vrij te besteden(O/-/)

Ontbijt bij het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad Hoi An verkennen. Overnachting in Hoi An.

Dag 11: Hoi An – Ho Chi Minh per vliegtuig (O/-/-)

Vandaag gaat u per vliegtuig naar Ho chi minh city, ofwel Saigon. Bij aankomst kunt u zich tijdens de transfer naar het hotel oriënteren in de stad. De gids zal de toeristische route nemen zodat u de leuke plekken alvast gezien hebt. U komt bijvoorbeeld langs de Vietnamese Notre Dame kathedraal, het Museum voor Oorlogsverleden, het Herenigingspaleis, het oude postkantoor en de Ben Thanh markt. Na aankomst bij het hotel heeft u voor de rest van de dag vrij programma. Overnachting in Saigon.

Dag 12: Saigon – Cu chi TunneL (O/-/-)

Na het ontbijt gaat u naar het tunnelcomplex van Cu Chi. Het tunnelcomplex van Củ Chi is een immens netwerk van ondergrondse tunnels in het district Củ Chi van Ho Chi Minhstad. Het complex is onderdeel van een nog groter tunnelnetwerk dat vrijwel onder het gehele land doorloopt. De tunnels waren de locatie van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog. Bij aankomst bij de tunnels gaat u het ingewikkelde stelsel van binnen bekijken. U leert tijdens de tour van alles over de tactieken van de rebellen. De liefhebber kan de lokale schietvereniging bezoeken. Zodra u weer bovengronds komt gaat u naar de ambachtslieden, die een belangrijk product van de regio produceren, namelijk rijstpapier. Dit wordt onder andere gebruikt om loempia’s te maken. Lunch op locatie, vervolgens keert u terug naar Saigon.

Dag 13: Saigon – Vinh Long – Can Tho(O/L/D)

Verlaat Saigon richting de Mekong delta naar het stadje Vinh Long. Bij aankomst brengt u een bezoek aan de drijvende markt Cai Be. Tijdens de vaartocht naar de markt is er voldoende gelegenheid om foto’s te maken van de bootjes die volgeladen zijn met fruit. Een optionele stopt kan gemaakt worden om te zien hoe de lokale ambachtslieden rijstpapier, kokos snoepjes, rijstsnoepjes en pop corn en andere lokale landbouwproducten worden gemaakt.

Vervolgens gaat u per roeiboot verder de omgeving in door de smallere kanalen. U zult zien hoe de mensen reizen en leven in eenvoudige huizen van palmbladeren en hout. U krijgt de kans om met de bewoners te spreken en te zien hoe ze vissen. Na de lunch gaat u mee met het lokale verkeer per roeiboot en ervaart u hoe het is om als Vietnamees te leven. We brengen een bezoek aan een kwekerij in de buurt en ontmoeten bekende kwekers die onder de bevolking veel aanzien hebben. Hierna keert u terug naar de stad Vinh Long en reist u vanaf daar terug naar Saigon.

Dag 14: Can Tho – Saigon(O/L/-)

Na het ontbijt nemen we in alle vroegte de boot langs de Cairang drijvende markt de groothandelsmarkt van de Mekong Delta de mooiste markt is met het lekkerste groenten en fruit. Hier ervaart u het echte Vietnam door de manier van handeldrijven. Na de lunch keert u terug naar Saigon waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. Overnachting in Saigon.

Dag 15: Saigon – vertrek (O/-/-)

Vandaag ontbijt u bij het hotel, daarna heeft u nog de gelegenheid om wat voor u zelf te doen totdat u wordt opgehaald voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Hiermee eindigt uw reis naar Vietnam.

Einde programma

Inclusief:

- Accommodaties in goede middenklasse hotels, gebaseerd op twee personen per kamer.
- Alle vervoer en transfers met prive vervoer.
- Excursies zoals vermeld in het programma met (Engelstalige) gids.
- Entree gelden voor de activiteiten vermeld in het programma.
- Cruise in Halong Bay, verblijf en overnachting op de boot, maaltijden met Happy hour, excursies vanaf de boot.
- Maaltijden zoals vermeld in het programma (O=ontbijt / L=lunch / D+diner)

Exclusief:

-Vluchten Amsterdam – Hanoi en Ho-Chi Minh – Amsterdam
-Binnenlandse vluchten
-Hanoi – Danang en Hoi-An – Ho-Chi Minh city
-Kosten voor visa en vereiste officiële reisdocumenten
-Maaltijden welke niet zijn vermeld in het programma
-Verzekeringen
-Uitgaven van persoonlijke aard, telefoonkosten, fooien wasserette, dranken e.d.

 

Opmerkingen

Alleengaande reizigers zullen in onderling overleg de kamers delen met andere alleengaande reizigers van hetzelfde geslacht. Wanneer u als alleengaande reiziger geen kamer wilt delen, dan kunt u een éénpersoonskamer boeken voor de geldende éénpersoonstoeslag.

 

Aanbevelingen

Kleding

Luchtige katoenen kleding

 

Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insecten middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming. U gaat naar de binnenlanden van Borneo; serieuze aandacht voor vaccinaties is van groot belang.

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Inclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Vervoer over land, over water en door de lucht (auto of bus, Longboat, speedboat, publieke boot)

Overig vervoer

 

Niet van toepassing

Landarrangementen

Inclusief

Tenzij als optioneel genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

Zoals vermeld in beschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Inclusief

 

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner

Overige maaltijden en dranken

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

 

 

 

 

 
Extra informatie

Extra informatie

artikelcode voor frontend 16367
Thema Agrarisch thema en cultuurl
Reisduur in dagen 16
Vertrekdatum 15 nov. 2017
Laatste inschrijfdatum 1 okt. 2017
aanbetaling bij inschrijving € 150,00
Hotelkalsse voor rondreis Gemiddeld
Inclusief vlucht ja
actueel aantal inschrijvingen n.v.t.
Minimum aantal deelnemers 8
Maximum aantal deelnemers 15
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.